...

Gázvezeték-javítási munkálatokat kezdődnek a Csokonai és a Rózsa utca kereszteződésében

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2022. 10. 16.


Az október 17-én kezdődő munkálatok várhatóan 2-3 héten át tartanak.

Az E.ON gázvezeték-javítási munkálatokat végez Nagykanizsán a Csokonai és a Rózsa utca kereszteződésében. Az október 17-én, hétfőn 9 órakor kezdődő javítási munkák az érintett gázvezeték-szakasz feltárásával kezdődnek.

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó-hálózatának üzembiztonságát fenntartsa, az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja, korszerűsíti, szükség esetén javítja vezetékhálózatát. A rekonstrukciók a gázvezetékek életkora, műszaki állapota alapján részben előre ütemezetten történnek, másrészt az E.ON szakemberei éves karbantartási terv alapján rendszeresen műszerrel vizsgálják a gázvezetékek állapotát. Az ellenőrzések mérési eredményei alapján egészül ki az éves beavatkozások listája.


Ilyen karbantartási munkálatok kezdődnek október 17-én, hétfőn 9 órakor a Csokonai és a Rózsa utca kereszteződésében. Mivel a munkák burkolatbontással járnak, a közlekedés és a munkavégzés biztonsága érdekében a javítás időtartama alatt forgalmirend-változásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A munkavégzés időtartama várhatóan 2-3 hét.

A javítás két ütemben valósul meg:

Az első ütemben a Csokonai utca elején teljes útzár várható a kettes házszámig, így a Rózsa utcából a Csokonai utcába ez idő alatt behajtani nem lehet. A Csokonai utca a Hevesi és a Bartók Béla utca felől közelíthető meg. A lezárás a Rózsa utcai szakaszt nem érinti.

A munkavégzés második ütemében a Csokonai utca lezárása mellett további forgalomkorlátozás várható a Rózsa utcai szakaszon, ahol félpályás útszűkület mellett a közúti közlekedést lámpás irányítás biztosítja.

Az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze a tényleges hibaelhárítás idejére – ami legfeljebb 8 óra időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanoknál. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, és a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

A vezetékcserében, javítási munkálatokban érintett ügyfelei, illetve az arra közlekedők megértését, türelmét ezúton is kéri és köszöni a társaság!

További hírek...