...

Biztonságban karácsonykor is

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2022. 12. 07.


A vásárlók, nézelődők ebben az időszakban gyakran figyelmetlenebbek, a közlekedés során pedig türelmetlenebbek.

Elérkezett az adventi időszak. A zalai rendőrök – a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében – kiemelt figyelmet fordítanak az alkalmi kirakodóvásárok helyszíneire, a vásárokra, pályaudvarokra, valamint az olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol nagyobb eséllyel válhatunk vagyon elleni jogsértés áldozatává. A vásárlók, nézelődők ebben az időszakban gyakran figyelmetlenebbek, a közlekedés során pedig türelmetlenebbek. Az ünnepi forgatag, a nagy tömeg lehetőséget kínál az alkalomszülte zsebtolvajoknak.


Fogadják meg tanácsainkat:

• Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék a kosár, vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, melyet szorosan, testközelben tartsanak!

• Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegyék le táskáikat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!

• Minden vásárlásnál kérjenek számlát! Ha az eladó nem számlaképes, előfordulhat, hogy a termék bűncselekményből származik. Ne feledjék, számla nélkül nem tudják érvényesíteni fogyasztóvédelmi igényeiket, jogaikat!

• Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézitáskáikat szorítsák a testükhöz!

• Ha gyanúsan viselkedő személyt látnak, ellenőrizzék értékeik meglétét!

• Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Áldott, békés, bűn- és balesetmentes Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság

Bûnmegelõzési Alosztálya


További hírek...