...

Előzzük meg a gépkocsifeltöréseket!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2022. 12. 13.


Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy feltörjék a járművet, megszerezzék a kiszemelt értékeket és jelentős kárt okozzanak akár az autóban is.

Városunkban az utóbbi hetekben több gépkocsifeltörés is történt. Több esetben az autótulajdonosok könnyelműsége is hozzájárult a bűncselekmények bekövetkezéséhez, hiszen járműveikben, látható helyen hagyták mobiltelefonjukat, táskájukat, pénztárcájukat. Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy feltörjék a járművet, megszerezzék a kiszemelt értékeket és jelentős kárt okozzanak akár az autóban is.


Kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsainkat a gépjárműfeltörések megelőzése érdekében!

o Mielőtt a gépjárművet magára hagyja, győződjön meg arról, hogy a jármű ajtói és ablakai megfelelően záródtak!

o Ha csak rövid időre távolodik el az autótól, akkor is gondosan zárja be az ajtókat, ablakokat és a csomagtartót, illetve kapcsolja be a riasztót!

o Semmiképp se hagyja az indítókulcsot a gépkocsiban!

o Gépkocsiját lehetőleg őrzött parkolóban, lezárva, riasztóval élesítve hagyja, illetve olyan helyen, amely nincs félreeső, eldugott helyen és valamely kamera ráláthat!

o Az esti órákban, ha mód van rá, kivilágított helyen parkoljon!

o Soha ne hagyjon személyes iratokat, csomagot, telefont, vagy bármilyen ruhaneműt a járműben! A kevésbé értékes tárgyak az elkövető számára értéket képviselhetnek!

o Járműből történő kipakoláskor se hagyja felügyelet nélkül az autóját!


Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon! Gépkocsifeltörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!

Nagykanizsai Rendőrkapitányság

Bűnmegelőzési Csoport

További hírek...