...

Lomtalanítás Nagykanizsán

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 02. 13.


Március 1. és május 31. között tavaszi lomtalanítási akció lesz a városban, a szolgáltató csak az előzetesen lejelentett címekről szállítja el a lomhulladékot.

Tájékoztatjuk Nagykanizsa város lakosságát, hogy 2023. március 01. - 2023. május 31. között újra tavaszi lomtalanítási akciót tartunk. Az idei évben is előzetes egyeztetés alapján lomtalanítunk az alábbiak szerint:


Társasházak: A közös képviselőket az elmúlt évek igényei alapján 2023. 02. 17.-ig, a konténerek kihelyezési időpontjáról kiértesítjük. Azon közös képviselők, akik adott időpontig nem rendelkeznek kiértesített időponttal, és igényt tartanának a lomtalanításra, azok a szallitas@nfv-pannonia.hu e-mail címen jelezhetik igényüket.


Családi házas övezet: A város családi házas övezeteit az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 3 területre osztottuk fel. Ezen felosztás alapján kizárólag az adott gyűjtési területre vonatkozó gyűjtési napra lehet lomtalanítást kérni. Lomtalanítás keretében az egy ingatlan elé maximálisan kihelyezhető lakossági hulladék mennyisége 3 m3. A lomtalanítási igényt és annak pontos helyét a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. 06-93/537-380-as telefonszámán kell bejelenteni 2023. február 13-tól 2023. március 03-ig, munkanapokon 08:00 és 16:00 között.


Csak az előzetesen lejelentett címekről szállítjuk el a lomhulladékot. Családi házas övezetben tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosítunk. A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítási nap reggelén 07:00 óráig. Kérjük, hogy a kisebb méretű lomot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kihelyezni a szétszóródás megelőzése érdekében!


Családi házas területek és lomtalanítási napok:

1-es terület (sárga) 2023. 03.11. szombat (Déli városrész, Miklósfa, Katonarét, Sánc, Szabadhegy, Bagola, Kisfakos, Nagyfakos)

2-es terület (zöld)  2023. 03.18. szombat (Északi városrész, Palin, Korpavár)

3-as terület (piros) 2023. 03.25. szombat (Király utca a körforgalomtól nyugatra, Vár utca, Kiskanizsa, Bajcsa)


Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a lom nem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket (beton, tégla, WC csésze, mosdókagyló, üveges ablak-ajtó stb.), kerti hulladékot, faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (televízió, hűtőszekrény stb.), illetve veszélyes hulladékot!


Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a lomtalanítás költségét a rendszeres hulladékszállítási díjak fedezik, ezért a rendezetlen vagy szüneteltetett szerződésű, illetve a díjhátralékos ügyfeleinktől a lomhulladékot nem tudjuk elszállítani.


Viridis-Pannonia Nonprofit Kft.


További hírek...