...

Ne kockáztass!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 06. 16.


Az Országos Rendőr-főkapitányság NE KOCKÁZTASS! címmel készített figyelemfelhívó kisfilmeket az online csalások megelőzése érdekében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság NE KOCKÁZTASS! címmel készített figyelemfelhívó kisfilmeket az online csalások megelőzése érdekében a Rendőrség szóvivője, Gál Kristóf r. ezredes közreműködésével.


(A kisfilm megtekinthető az alábbi linkre kattintva: https://www.youtube.com/watch?v=bRTcN3swWNc)


Az első részben a csalárd SMS üzenetek kerülnek terítékre, amelyek célja személyes, érzékeny adatok megszerzése. Sokszor egy beágyazott link van az üzenetben (pl. csomagod érkezett, legutóbbi befizetését elutasították, stb…).


Soha ne nyiss meg a fentihez hasonló üzenetet! Ez egy csaló SMS, amivel azt akarják elérni a bűnözők, hogy rákattints egy linkre és megadd nekik a bankkártyád, fiókod adatait, személyes belépési kódjaidat.


Ha mégis így teszel, nagy bajba kerülhetsz! A csalók az eddig csak általad tudott azonosító adataid ismeretében már le tudják emelni pénzedet, vagy felhasználhatják adataidat más bűncselekményekhez.


Ha egy vadidegen vásárlás közben a szupermarketban megkocogtatná a válladat és a bankkártyádat kérné, valamint a hozzá tartozó személyes kódodat, te szó nélkül odaadnád neki?


Ha élőben nem hiszed el, online se dőlj be!

További hírek...