...

Lomtalanítás 2024

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 03. 04.


Nagykanizsán március 1. és május 31. között szerveznek tavaszi lomtalanítási akciót.

Tájékoztatjuk Nagykanizsa város lakosságát, hogy 2024. március 01. - 2024. május 31. között újra tavaszi lomtalanítási akciót tartunk. 


Az idei évben családi házas ügyfeleinknek NEM szükséges előzetesen jelentkezni!


Társasházak: A társasházi közös képviselőkkel előzetesen igényfelmérés alapján a konténerek kihelyezési időpontjait egyeztetjük. Azon közös képviselők, akik még nem rendelkeznek időponttal, és igényt tartanának a lomtalanításra, azok a szallitas@nfv-pannonia.hu e-mail címen jelezhetik igényüket.


Családi házas övezet: A város családi házas övezeteit az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 3 területre osztottuk fel. Ezen felosztás alapján kizárólag az adott gyűjtési területre vonatkozó gyűjtési napon fogunk lomtalanítást végezni. Lomtalanítás keretében az egy ingatlan elé maximálisan kihelyezhető lakossági hulladék mennyisége 3 m3. A lomtalanítási igényt előre jelezni nem szükséges: amennyiben Ön rendezett jogviszonyú, tartozásmentes, aktív hulladékszállítási megállapodással rendelkezik az adott lakcímen, akkor minden további teendő nélkül elszállítjuk a kihelyezett lomhulladékát. Családi házas övezetben tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosítunk. A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítási nap reggelén 07:00 óráig. Kérjük, hogy a kisebb méretű lomot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kihelyezni a szétszóródás megelőzése érdekében!


Családi házas területek és lomtalanítási napok:

1-es terület (sárga) 2024. 03. 09. szombat (Déli városrész, Miklósfa, Katonarét, Sánc, Szabadhegy, Bagola, Kisfakos, Nagyfakos)

2-es terület (zöld) 2024. 03. 16. szombat (Északi városrész, Palin, Korpavár)

3-as terület (piros) 2024. 03. 23. szombat (Király utca a körforgalomtól nyugatra, Vár utca, Kiskanizsa, Bajcsa)


Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a lom nem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket (beton, tégla, WC csésze, mosdókagyló, üveges ablak-ajtó stb.), kerti hulladékot, faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (televízió, hűtőszekrény stb.), illetve veszélyes hulladékot!


Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a lomtalanítás költségét a rendszeres hulladékszállítási díjak fedezik, ezért a rendezetlen vagy szüneteltetett szerződésű, illetve a díjhátralékos ügyfeleinktől a lomhulladékot nem tudjuk elszállítani.


NFV-Pannonia 
További hírek...