...

Elstartolt a „Millió lépés az iskoládért” program

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 03. 27.


A „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnék a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni.

Tavaly a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az életért kampányt. Ennek keretében 6500 embert ösztönöztek az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről.


Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnék a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni. A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek.


A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra.


A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.


A verseny célja: minél több résztvevő bevonásával rendszeres mozgással lépéseket gyűjteni az iskoláknak, és minél többször végigjárni a Kékkört.


Díj: 100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban. (Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet.)


Célcsoport: általános és középiskolás diákok, szülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát.


A verseny időpontja: 2023. március 27. – június 11.


Bővebb információ: www.milliolepes.hu

További hírek...